Ajankohtaista

ajankohtaista

Täältä löydät omaisyhdistyksen ajankohtaiset tapahtumat.

Syksyn toimintakalenterista (painettu versio, jaetaan jäsenille postitse) löydät loppuvuoden tapahtumat ja ryhmät.
Kevään toimintakalenteri julkaistaan joulukuussa ja se postitetaan kaikille jäsenille. Julkaisun jälkeen voit myös hakea itsellesi kalenterin toimistoltamme.


 

Vuorovaikutus parisuhteessa -keskusteluluento 17.4.

Miten parantaa vuorovaikutusta parisuhteessa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta "Ihminen ja suhteet - vuorovaikutus parisuhteessa" -keskusteluluennolle. 

Luento järjestetään tiistaina 17.4. klo 17.30 - 19.00 Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry:n tiloissa (Hämeenkatu 25 A 6. krs). Luennoitsijoina toimivat Marja Holkeri (terveydenhoitaja AMK, seksuaalineuvoja ja Solmuja parisuhteessa -ohjaaja) ja Jari Kurvinen (mielenterveyshoitaja ja Solmuja parisuhteessa -ohjaaja). 

 Luennon järjestävät Kolmen Kimppa -hanke ja Mielen ry, Puiston kansalaistoiminta/Perhetuki.

 Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja: Anja Sauvolainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kohtaamispaikkapäivillä esitellään Tampereen alueen kohtaamispaikkoja ja verkostoidutaan valtakunnallisesti

Olemme mukana järjestämässä Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n kanssa 26. - 27.4.2018 Tampereen Hiedanrannassa 13. valtakunnallisia Kohtaamispaikkapäiviä teemalla ”Urbaani kohtaaminen”.

Osallistumismaksu on vain 55 euroa. Se sisältää osallistumisen kahdelle päivälle luentoineen ja työpajoineen sekä päivien aamukahvit, lounaat, kohtaamispaikkakierrokset sekä iltatilaisuuden tarjoilut. Voitte myös tulla esittelypöydälle esittelemään toimintaanne.

Kyseessä on kaksipäiväinen, toiminnallinen tapahtumakokonaisuus, joka on tarkoitettu kaikille kumppanuus- ja järjestötalojen, matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen ja yhdistysten edustajille, vapaaehtoisille, työntekijöille ja kuntien hyvinvointipalveluista päättäville sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Päivien aikana esitellään monipuolisesti Tampereen alueen kohtaamispaikkatoimintaa, kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja, verkostoidutaan valtakunnallisesti, työskennellään työpajoissa ja virkistäydytään yhdessä.

Kohtaamispaikkapäivillä halutaan tuoda esille kolmannen sektorin ja vapaaehtoistoiminnan merkitystä ja asemaa nyky-Suomessa. Kohtaamispaikoilla on tärkeä rooli ihmisten yksinäisyyden lievittäjänä digitalisoituvassa ja entistä yksilökeskeisemmässä maailmassa.

Tampereen kaupunki tukee Kohtaamispaikkapäiviä.

Hakuaikaa jatkettu! Ilmoittautuminen 6.4. mennessä Arttelin sivujen kautta.

https://www.artteli-ry.fi/kohtaamispaikkapaivat/

Keskusteluluennon aiheena isyys 20.3.

Kolmen Kimppa -projekti ja MASI-hanke järjestävät yhteistyössä keskusteluluennon aiheena Isyys, vanhemmuus ja miehen rooli parisuhteessa.

Mikä mietityttää isänä ja puolisona? Tule kuulemaan lisää ja kysymään aiheesta kumppanuustalo Arttelin takkahuoneelle (os. Salhojankatu 42, 5. krs.) tiistaina 20.3. klo 17 - 19.

Keskustelun vetäjinä ovat isätyöntekijä Ilmo Saneri Miessakeilta ja vertaisasiantuntija FinFamilta. Tilaisuus on suunnattu isille, jotka ovat huolissaan omasta tai kumppaninsa mielenterveydestä tai jaksamisesta esim. masennusoireilun vuoksi.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot: Howard Byde (Roope)
puh. 050 412 4423
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Infoa kokemusasiantuntijakoulutuksesta Sastamalassa 6.3.

Tilaisuudessa pääset kuulemaan kokemusasiantuntijan tehtävistä ja saat tietoa Omaisen polku kokemusasiantuntijaksi -koulutuksestamme. Paikalla myös koulutettuja kokemusasiantuntijoita kertomassa omasta polustaan ja toiminnastaan yhdistyksen kokemusasiantuntijana.

Infotilaisuus järjestetään Sastamalassa tiistaina 6.3. klo 16.30-18.30. Paikkana Kriisikeskus Tukitalo (Sastamalan seudun mielenterveysseura ry, Puistokatu 2, sisäpiha, 2. krs).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Silja Lampiselle (puh. 040 719 9262, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

Kangasalan vertaistukiryhmän seuraava kokoontumisaika muuttunut: uusi aika ke 21.2.2018!

Kangasalan vertaistukiryhmä kokoontuu Kajasteen tiloissa (Annalantie 1 F) SEURAAVAN KERRAN KESKIVIIKKONA 21.2. KLO 17-19 (ei siis 14.2.!).

FinFami Pirkanmaan 30-vuotista historiaa muistellaan Iideshovissa 15.2.

Vuosi 2018 on Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry:n juhlavuosi. Helmikuussa yhdistyksen perustamisesta on kulunut jo 30 vuotta.

 

Yhdistyksen 30-vuotismuisteloita vietetään torstaina 15.2.  Iideshovissa (Motarinkuja 2).

Klo 13 - 14
Vieraiden vastaanotto ja kahvitarjoilu

Klo 14 - 16
Tarinoita ja muistoja
Runonlausuntaa
Trubaduuri
Lapsikuoro

 

Tervetuloa yhdistyksen entiset ja nykyiset jäsenet, luottamushenkilöt, vapaaehtoiset ja työntekijät!

 

Ilmoittautumiset viimeistään 5.2. omaisneuvontaan:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 722 4292

Klaus Lehtinen yhdistyksen puheenjohtajaksi

Keskiviikkona 24.1. pidetyssä Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry:n ylimääräisessä kokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin psykiatrian erikoislääkäri, dosentti Klaus Lehtinen. Aiemmin Lehtinen on toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä.

 

Lehtinen toimii puheenjohtajana vuoden 2018 loppuun. Syyskokouksessa lokakuussa valitaan puheenjohtaja vuosiksi 2019 -2020.

Infotilaisuus kokemusasiantuntijakoulutuksesta järjestetään maanantaina 15.1.

Omaisen polku kokemusasiantuntijaksi koulutuksen infotilaisuus järjestetään Tampereella yhdistyksen tiloissa (Hämeenkatu 25 A 6. krs) 15.1. klo 16.30.

 

Tilaisuudessa pääset kuulemaan kokemusasiantuntijan tehtävistä ja saat tietoa helmikuussa alkavasta Omaisen polku kokemusasiantuntijaksi -koulutuksesta. Paikalla on myös koulutettuja kokemusasiantuntijoita, jotka kertovat omasta kokemusasiantuntijapolustaan ja -tehtävistään.

 

Lisätiedot:

Lea Härö puh. 0400 871 481, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto suljettuna 22.12.2017 - 1.1.2018

Toimisto on suljettuna joulun aikana 22.12.2017 - 1.1.2018.

 

Avaamme jälleen 2.1.2018. 

 

Omaiskahvila avoinna 8.1. lähtien.

Ensiohjaustilaisuus läheistään hoitaville 29.11.

Huolehditko esimerkiksi pitkäaikaissairaasta, vammaisesta tai muuten erityistä tukea tarvitsevasta läheisestäsi? Tarvitsetko neuvoja ja ohjeita siihen, millaisia palveluja ja tukea voit saada läheisestä huolehtimisen tueksi?

 

Ensiohjaustilaisuus läheistään hoitaville omaisille järjestetään keskiviikkona 29.11.2017 klo 16.30 - 19.00 Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla (Tipotie 4, Tampere).

 

Tilaisuuden järjestävät Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry, Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Tampereen Seudun omaishoitajat ry, Amurin Teon Tupa ja Pioni - Pirkanmaan Omaishoitajat ry

 

OHJELMA

16.15 Kahvitarjoilu

17.00 Tilaisuuden avaus - Riitta Kuismanen, Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONI

17.10 Kuka on omaishoitaja? - Teija Ala-Kilponen

17.25 Sopimuksella ja ilman. Omaishoitajan haastattelu - Eero-Veikko Niemi

Stand up K-Mikko Vaismaa

17.40 Mitä omaishoitoyhdistykset tarjoavat?

18.10 Kelan etuudet - Tiina Järvinen & Erja Räty

18.30 Keskustelua ja kysymyksiä

 

Tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista