Ajankohtaista

Älä ulkoista ihmistä -vaalipaneelissa oltiin yksimielisiä hyvinvoinnin kasvattamisen keinoista

2017 03 27 17.43.05

 

Helmikuussa alkanut Arttelin ja sen jäsenjärjestöjen Älä ulkoista ihmistä -kuntavaalikampanja huipentui eilen maanantaina Pääkirjasto Metsossa pidettyyn vaalipaneeliin. Paneeliin osallistuivat SDP:n Aila Dündar-Järvinen, Perussuomalaisten Elisa Hiltunen, Piraattipuolueen Johanna Kivistö, Kokoomuksen Leena Kostiainen, Vasemmiston Minna Minkkinen, Liberaalipuolueen Jarno Naukkarinen, Kristillisdemokraattien Sirpa Pursiainen, Vihreiden Juhana Suoniemi sekä Keskustan Jarmo Toivola.  

Paneelikeskustelun teemat liittyivät Tampereen asukkaiden hyvinvointiin ja osallisuuteen. Ehdokkailta kysyttiin muun muassa miten he itse näkevät Tampereella eri väestöryhmien tilanteen, mihin väestöryhmiin pitäisi kiinnittää ehkäisevässä työssä erityistä huomiota ja miten omaishoitajia voisi tukea paremmin.

Kaikkien puolueiden ehdokkaat olivat vastauksissaan yllättävän yksimielisiä, eikä väittelyitä syntynyt.

Omaishoitajien tukemisen keinoiksi paneelissa nostettiin muun muassa vertaistuen tarjoaminen ja vapaiden toteutumisesta huolehtiminen. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien hoidossa puolestaan korostettiin oikea-aikaista ja oikeanlaista apua, matalaa kynnystä ja hoidon sijoittamista sinne, missä ihminen itse on.

Syrjäytymisen ennaltaehkäisemisessä yhdeksi merkittäväksi tekijäksi nostettiin koulun ja koulutuksen rooli. Toisaalta tapetille nousi myös kysymys siitä, kuinka ennaltaehkäisevä työ nykyisellään todella toimii. Mitä ennaltaehkäisy on silloin, jos ihminen ei näytä pahaa oloaan ennen kuin päätyy oman toimintansa myötä sairaalaan?

Kaikki panelistit arvostivat järjestöjen toimintaa ja pitivät myös sen jatkumista tärkeänä.

Helmikuusta lähtien tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat ovat voineet sitoutua Älä ulkoista ihmistä -kampanjan tavoitteisiin. Tänään, kampanjan viimeisenä päivänä, ehdokkaita on mukana noin 170. Voit käydä katsomassa sitoutuneiden ehdokkaiden nimet osoitteesta: https://www.artteli-ry.fi/ala-ulkoista-ihmista/sitoutuneet-ehdokkaat/.

Ajankohtaista