Ajankohtaista

ABC-koulutuksessa tavoitellaan koko perheen hyvinvointia

ABC koulutus kuva

Huhti-toukokuussa Virroilla järjestettävä Omaisen ABC -koulutus on tarkoitettu kaikille heille, joiden läheisellä on ongelmia mielenterveyden tai päihteidenkäytön suhteen. Koulutus järjestetään kolmena keskiviikkona 19.4., 26.4. ja 3.5. klo 17–19 kahvila Center Caféssa (VMT Shopping Center, Pirkantie 26).

ABC-koulutuksessa omaiset saavat tietoa ja tukea sekä mahdollisuuden keskustella muiden samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa. Koulutus pohjautuu koulutuksellisen perhetyön malliin.

”Koulutuksellinen perhetyön malli on kehitetty tukemaan perheitä, perheiden vuorovaikutusta sekä ilmapiiriä. Tavoitteena on, että kaikki perheessä voisivat mahdollisimman hyvin ja sairauden negatiivinen vaikutus olisi mahdollisimman pieni.”

”Koulutuksessa annetaan tietoa hyvästä vuorovaikutuksesta, stressinhallintakeinoista, kriisisuunnitelmista sekä siitä, miten sairaus näkyy perheen arjessa. Myös kokemustieto on yhtenä tärkeänä osa-alueena”, kertoo koulutuksen vetäjä Silja Lampinen.

Koulutus koostuu kolmesta tapaamisesta, joissa jokaisessa on oma teemansa.

Keskiviikko 19.4.: Alussa se oli yhtä myllerrystä: läheisen sairastumiseen liittyviä tunteita, kysymyksiä ja ajatuksia

Keskiviikko 26.4.: Arkeen mahtuu monenlaista: miten etsiä ratkaisuja ja uusia näkökulmia arjen ongelmatilanteisiin? Vieraana Oriveden psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijä Sanna Salmela

Keskiviikko 3.5.: Arjen pienet ilot: tarkastelussa omaisen asema, jaksaminen ja voimavarat

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy torstaina 13.4., mutta vapaita paikkoja voi tiedustella vielä senkin jälkeen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Silja Lampinen

puh. 040 719 9262

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ajankohtaista