Ajankohtaista

Ritajärven syysretkellä vielä paikkoja vapaana

Järjestämme syysretken Ritajärven luonnonsuojelualueelle lauantaina 16.9.2017. Paikkoja retkelle on vielä vapaana.

 

Ritajärven alue sijaitsee Sastamalan keskellä Vammalan, Häijään ja Kiikoisten taajamien ytimessä. Luonnonympäristöltään se on pienten erämaisten metsäjärvien ja niiden laskupurojen varsien yhtenäinen ja vaihteleva elinympäristökokonaisuus. Alue on erityisen tunnettu kivikkoisuudestaan ja valtavista siirtolohkareistaan. Keskeisin osa luonnonsuojelualuetta ovat Valkeajärven, Ylisen Ritajärven ja Alisen Ritajärven sekä Heinijärven länsiosan ympäristöt. Alueen eteläosassa sijaitsee myös Ritarijärvi.

 

Valittavana on erimittaisia reittejä, joista lyhin on 2,3 kilometrin mittainen Valkeajärven reitti ja pisin 8 kilometriä pitkä Kolmen järven kierros. Maasto on vaihtelevaa ja paikoin mäkistä. Reiteillä on tulentekopaikkoja.

 

Mukaan tulee varata omat eväät ja riittävästi juotavaa, sillä vietämme useamman tunnin paikalla patikoiden ja metsäluonnosta nauttien. Otathan mukaan myös säänmukaiset varusteet eli patikointiin soveltuvat jalkineet ja suojaavan vaatetuksen.

 

Lähdemme retkelle Tampereen keskustorilta, vanhan kirkon kupeesta tilausbussilla lauantaina 16.9. klo 9.00, ja palaamme takaisin Ritajärveltä samaan paikkaan noin klo 17.

 

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset:

Anja Sauvolainen

puh. 040 719 9355 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ajankohtaista