Verkostoyhteistyö

Toiminta-alue

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry:n toiminta-alueena on vuodesta 2001 lähtien ollut Pirkanmaa.

Tampereen seutukunta: Tampere, Pirkkala, Nokia, Lempäälä, Vesilahti, Ylöjärvi, Hämeenkyrö, Kangasala, Pälkäne ja Orivesi.

Luoteis-Pirkanmaan seutukunta: Ikaalinen, Parkano ja Kihniö.

Lounais-Pirkanmaan seutukunta: Sastamala ja Punkalaidun.

Etelä-Pirkanmaan seutukunta: Akaa, Valkeakoski ja Urjala.

Ylä-Pirkanmaan seutukunta: Ruovesi, Juupajoki, Mänttä-Vilppula ja Virrat.

Verkostoyhteistyö

Teemme yhteistyötä ammattilaisten kanssa Pirkanmaan kunnissa, jotta omaiset saavat mahdollisimman hyvin tukea asuinpaikastaan riippumatta. Alueellisen omaistoiminnan kehittämisen tavoitteena on yhteisten omaisten hyväksi tehtävien työkäytäntöjen kehittyminen paikkakunnittain. Tavoitteena on sekä omaisten että ammattilaisten tiedon lisääntyminen ja tuen mahdollistuminen. Järjestämme omaistyön koulutusta, tiedotusta, ryhmiä ja tapahtumia paikkakunnalle. Tavoitteena on myös uusien ideoiden syntyminen ja tiedon vaihto eri toimijoiden kesken.

Osallistujina omaistoiminnan kehittämisessä paikkakunnalla voivat olla sosiaali- ja terveystoimi, erikoissairaanhoito, seurakunta, järjestöt, yksityiset palveluntuottajat ja omaiset, joiden läheisellä on mielenterveys- / ja päihdeongelmia. Alueellisessa omaistoiminnan kehittämisessä voidaan hyödyntää eri tahojen asiantuntemus.

Verkostotiedotus

Yhdistyksellä on yli 1500 yhteyshenkilöstä koostuva ammattilaisverkosto, jolle lähetämme toiminnastamme tietoa useita kertoja vuodessa. Verkostoyhteyshenkilömme saavat postitse toimintakalenterimme sekä ammattilaisille suunnatun ammattilaiskalenterin kolmesti vuodessa. Lisäksi lähetämme sähköpostia ajankohtaisista koulutuksista ja muista tapahtumista joka kuukausi.

Jos haluat toimipisteeseesi säännöllisesti tietoa omaisten tukemisesta, toimita yhteystietosi (nimi, toimipaikan osoite, sähköposti):

Silja Lampinen
Vastaava koordinaattori, tiedottaja
040 719 9262
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ota yhteyttä myös jos haluat lähteä kehittämään kanssamme kuntayhteistyötä tai haluat lisätietoja toiminnasta.

Omaistoiminnan neuvottelukunnat

Pirkanmaalla toimii neljä Omaistoiminnan neuvottelukuntaa.

Vuonna 2004 neuvottelukuntatoiminta aloitettiin Sastamalan seudulla (Sastamala ja Punkalaidun) ja Kaakkois-Pirkanmaan seudulla (Kangasala ja Pälkäne). Kolmas neuvottelukunta perustettiin vuonna 2010 Luoteis-Pirkanmaan seutukuntaan (Ikaalinen, Parkano, Kihniö). Ylä-Pirkanmaalle (Ruovesi, Virrat, Mänttä-Vilppula ja Juupajoki) perustettiin neljäs neuvottelukunta vuonna 2014. Omaistoiminnan neuvottelukunnassa toimii omaisia, alueen työntekijöitä julkiselta, kolmannelta ja yksityiseltä sektorilta sekä yhdistyksen omaistyön vastaava koordinaattori.

Omaistoiminnan neuvottelukuntatoiminnan tavoitteita ovat omaistoiminnan juurtuminen kiinteäksi osaksi palveluita kunnassa ja tietoisuuden lisääntyminen omaistoiminnan merkityksestä mielenterveystyössä. Tavoitteena on myös, että alueella asuvat omaiset saavat riittävästi tarvitsemaansa tukea.

Sastamalan seudun omaistoiminnan neuvottelukunta

Kaakkois-Pirkanmaan omaistoiminnan neuvottelukunta

Luoteis-Pirkanmaan omaistoiminnan neuvottelukunta 

Ylä-Pirkanmaan omaistoiminnan neuvottelukunta