Kurssit

 

Kurssien tavoitteena on omaisten tietojen ja taitojen lisääntyminen sekä arjen hallinnan parantuminen, kun läheisellä on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia. Tavoitteena on myös voimavarojen lisääntyminen ja mahdollisuus tunteiden käsittelyyn. Kurssit liittyvät omaisten hyvinvoinnin kannalta tärkeisiin teemoihin, joita käsitellään keskustellen ja harjoitusten kautta. Kurssitoiminta pyrkii antamaan omaisille monipuolisesti valmiuksia sopeutua uuteen elämäntilanteeseen psyykkisesti sairastuneen läheisen rinnalla, sekä myöhemmissäkin vaiheissa tarjoamaan uusia näkökulmia ja tukea jaksamiseen. Tavoitteena on, että omaiset saavat tietoa läheisen sairauden vaikutuksista omaan elämään ja löytävät rakentavia, omaisen hyvinvointia tukevia toimintamalleja elämäänsä.

Kursseja järjestetään eri psyykkisistä sairauksista, eri-ikäisille omaisille ja osa kursseista on yhteisiä omaisille ja kuntoutujille. Kurssikokonaisuudet rakentuvat viikonlopusta sekä kahdesta jatkotapaamisesta, osaan kursseja kuuluu myös tietopainotteinen ennakkotapaaminen. Kurssit sisältävät mm. asiantuntijatietoa, pienryhmätoimintaa, vertaiskeskusteluja ja virkistystä. 

Kursseille osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä, ja niille voi hakeutua myös Pirkanmaan ulkopuolelta. Kursseja järjestetään pääsääntöisesti Pirkanmaalla. Kurssipaikkoina toimivat mm. kylpylät, hotellit, opistot ja kuntoutuskeskukset. Kurssien omavastuuosuudet ovat noin 25-90 €, jotka sisältävät kurssiviikonlopun täysihoitoineen, sekä kaksi jatkotapaamista.

 

Voimia vanhemmuuteen 21.-22.4.

Kurssi on suunnattu vanhemmille, joiden 13-25 -vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua tai päihteiden käyttöä. Viikonlopun aikana sinulla on mahdollisuus keskustella perheesi tilanteesta ja saada tietoa sekä vertaistukea. 

 

Aika: 21.4. ja 22.4. klo 10-16

Paikka: FinFami Pirkanmaan toimisto (Hämeenkatu 25 A)

Hinta: Kurssi on osallistujille maksuton.

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: 

Juho Soukka puh. 040 547 7619, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liirumlaarum leiri nuorille 18.-20.5.2018

Järjestämme leirin noin 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmalla, sisaruksella tai ystävällä on mielenterveys- tai päihdeongelma. Diagnooseja ei tarvita, huolikin riittää! Leirin tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa elämäntilanteissa. Leirillä mm. jaetaan tietoa sairauksista ja annetaan vinkkejä omaan jaksamiseen, uidaan, saunotaan, grillataan ja nautitaan keväisestä viikonlopusta. Mukaan mahtuu seitsemän nuorta ja meitä ohjaajia lähtee kaksi: Sari ja Juho. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen kurssille osallistumiseen. Kurssi on osallistujille maksuton!

Leiripaikalle matkataan yhteiskuljetuksella Tampereelta ja kaikki yöpymiset, ruokailut, yllämainitut harrasteet ym. ovat maksuttomia osallistujille. Pientä käyttörahaa voi olla mukana.

Aika: 18.-20.5.2018

Paikka: Ali-Ketolan tila Kokemäellä

Hinta: Leiri on osallistujille maksuton.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Sari Nurminen, puh: 040 544 3139, email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tunnelissa - kurssi 16-29 v. nuorten vanhemmille 29.-30.9.2018

Kurssi on suunnattu vanhemmille, joiden n. 16 – 29 -vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia.


Nuoren sairaus saattaa uuvuttaa ja hämmentää koko perhettä. Runsaaseen päihteiden käyttöön voi liittyä usein myös mielenterveyden järkkymistä, taloudellisia ongelmia ja jopa rikollisuutta. Epävarmuus ja huoli vievät vanhemman voimia, sillä tilanteet saattavat muuttua nopeasti. Kurssilla pohditaan rajojen asettamisen tärkeyttä ja vanhemman roolia suhteessa sairastuneeseen nuoreen aikuiseen.

Viikonlopun aikana sinulla on mahdollisuus kuulla muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada vertaistukea, sekä uusia näkökulmia ja voimavaroja omaan jaksamiseesi ja vanhemmuuteesi.

Aika:  29.-30.9.2018.

Paikka: Ikaalisten kylpylä

Hinta: Kurssin hinta on 90 €/henkilö sisältäen majoituksen, ruokailut, kurssiohjelman ja kylpylän käytön. Majoittuminen hotelli Ikaaliassa.

 

Voit hakea kurssille sähköisellä hakulomakkeella TÄSTÄ

 

Hakemukset palautetaan 2.9.2018 mennessä osoitteella:
Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry Hämeenkatu 25 A 3. krs 33200 Tampere


tai sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hakemukset ja lisätiedot:
Juho Soukka puh. 040-547 7619 tai Tiina Rissa p. 040 5050 819

Miesten päivä IV

9.6.2018 Pappilanniemen kurssikeskuksessa Sääksmäellä

Lähde mukaan jo neljättä kertaa järjestettävälle yhden lauantaipäivän mittaiselle kurssille, jossa tarkastellaan elämää ja maailmaa miehen näkökulmasta. Keskustelujen lisäksi ohjelmassa on tietysti saunomista ja pulahduksia Vanajaveden aaltoihin, sekä maittavaa ruokaa ja rentoa yhdessäoloa. Lisäksi pelataan perinteinen Suuri kyykkäottelu.

Kurssi on tarkoitettu kaikille miehille, joita kuormittaa läheisen mielenterveys- tai päihdeongelmat.

Kurssipäivän hinta sisältäen ruokailut, kurssiohjelman ja saunan on 25€

Ilmoittautumiset 1.5.2017 mennessä:

 

Voit ilmoittautua Miesten päivään TÄSTÄ

Juho Soukka

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 547 7619

Säröillä -kurssi 27.-28.10.2018

Kurssi on suunnattu omaisille, joiden läheinen on sairastunut psykoosiin tai skitsofreniaan. Viikonlopun aikana saat tietoa psykoosista ja skitsofreniasta sekä oireidenhallinnasta ja varhaisista varomerkeistä. Kun läheisen mieli on säröillä, niin hänestä voi olla jatkuva huoli ja omatkin voimat saattavat olla vähissä.

Omien voimavarojen vahvistaminen ja stressinhallinta tukevat omaisen selviytymistä ja hyvinvointia kuormittavassa elämäntilanteessa.Tule saamaan vertaistukea ja pohtimaan yhdessä, miten vuorovaikutusta voidaan parantaa ja miten käsitellä vaikeita tunteita.

Aika: 27.-28.10.2018

Paikka: Ikaalisten kylpylä, Hämyläntie 2

Hinta: 90 euroa/henkilö sisältäen majoituksen, ruokailut ja kurssiohjelman, sekä kylpylän ja kuntosalin käytön. Majoittuminen hotelli Ikaaliassa.

Tiedustelut ja hakemukset:

Tiina Rissa, puh: 040 505 0819, e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sari Nurminen puh. 040 544 3139, e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hakemukset palautetaan viimeistään 1.10.2018. osoitteeseen:

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry, Hämeenkatu 25 A, 3 krs, 33200 Tampere