Kurssit

 

Kurssien tavoitteena on omaisten tietojen ja taitojen lisääntyminen sekä arjen hallinnan parantuminen, kun läheisellä on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia. Tavoitteena on myös voimavarojen lisääntyminen ja mahdollisuus tunteiden käsittelyyn. Kurssit liittyvät omaisten hyvinvoinnin kannalta tärkeisiin teemoihin, joita käsitellään keskustellen ja harjoitusten kautta. Kurssitoiminta pyrkii antamaan omaisille monipuolisesti valmiuksia sopeutua uuteen elämäntilanteeseen psyykkisesti sairastuneen läheisen rinnalla, sekä myöhemmissäkin vaiheissa tarjoamaan uusia näkökulmia ja tukea jaksamiseen. Tavoitteena on, että omaiset saavat tietoa läheisen sairauden vaikutuksista omaan elämään ja löytävät rakentavia, omaisen hyvinvointia tukevia toimintamalleja elämäänsä.

Kursseja järjestetään eri psyykkisistä sairauksista, eri-ikäisille omaisille ja osa kursseista on yhteisiä omaisille ja kuntoutujille. Kurssikokonaisuudet rakentuvat viikonlopusta sekä kahdesta jatkotapaamisesta, osaan kursseja kuuluu myös tietopainotteinen ennakkotapaaminen. Kurssit sisältävät mm. asiantuntijatietoa, pienryhmätoimintaa, vertaiskeskusteluja ja virkistystä. 

Kursseille osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä, ja niille voi hakeutua myös Pirkanmaan ulkopuolelta. Kursseja järjestetään pääsääntöisesti Pirkanmaalla. Kurssipaikkoina toimivat mm. kylpylät, hotellit, opistot ja kuntoutuskeskukset. Kurssien omavastuuosuudet ovat noin 25-90 €, jotka sisältävät kurssiviikonlopun täysihoitoineen, sekä kaksi jatkotapaamista.

 

Kevättä kohti - kurssi 60+ -vuotiaille Ikaalisten kylpylässä 17.-18.3. 2018

Koetko olevasi kuormittunut läheisen mielenterveys- tai päihdeongelman vuoksi? Rajoittaako läheisesi sairaus omaa arkeasi? Tarvitsetko hengähdystaukoa ja mahdollisuutta keskustella jaksamisestasi muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa?


Lue lisää...

Nuorten leiri 18.-20.5.2018

Järjestämme leirin noin 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmalla, sisaruksella tai ystävällä on mielenterveys- tai päihdeongelma. Diagnooseja ei tarvita, huolikin riittää! Leirin tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa elämäntilanteissa. Leirillä mm. jaetaan tietoa sairauksista ja annetaan vinkkejä omaan jaksamiseen, uidaan, saunotaan, grillataan ja nautitaan keväisestä viikonlopusta. Mukaan mahtuu seitsemän nuorta ja meitä ohjaajia lähtee kaksi: Sari ja Juho. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen kurssille osallistumiseen. Kurssi on osallistujille maksuton!

Leiripaikalle matkataan yhteiskuljetuksella Tampereelta ja kaikki yöpymiset, ruokailut, yllämainitut harrasteet ym. ovat maksuttomia osallistujille. Pientä käyttörahaa voi olla mukana.

Aika: 18.-20.5.2018

Paikka: Ali-Ketolan tila Kokemäellä

Hinta: Leiri on osallistujille maksuton.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Sari Nurminen, puh: 040 544 3139, email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.