Kirjallisuus

materiaalit

Olemme keränneet tähän omaisten tilanteeseen liittyvää kirjallisuutta ja elokuvia.

 

Raportit ja tutkimukset

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry:ssä on toteutettu useita projekteja, joista tähän on koottu loppuraportit. Lisäksi tältä sivulta löytyvät myös ne opinnäytetyöt, jotka on laadittu oppilaitosyhteistyönä tai jotka muutoin liittyvät omaisten tilanteisiin.

Materiaalit: Raportit ja tutkimukset

 

Kirjat ja elokuvat

Yhdistyksen kirjastossa on laaja valikoima alan kirjallisuutta! Pääset kirjaluetteloomme klikkaamalla TÄSTÄ , tai tervetuloa toimistollemme  tutustumaan kirjastoomme!

 

Mielenterveyteen liittyvät kirjat

Kotimainen kaunokirjallisuus

  • Vaara Sarianna. Huomenkellotyttö (2013)

"Kun äidin katse kääntyy sisäänpäin ja ääni muuttuu teräkseksi, Anna tietää että asiat ovat huonosti. Silloin äidillä on paha olo ja voi tapahtua mitä tahansa.

Anna elää psyykkisesti sairaan ja lääkeriippuvaisen kirjailijaäitinsä kanssa. Suhde on läheinen ja tiivis, niin hyvässä kuin pahassa. Pieni tyttö saa kantaakseen paljon huolta ja vastuuta, mutta elämässä on myös heittäytymistä, iloa ja hellyyttä.

Voimakas side joutuu koetukselle, kun Anna alkaa aikuistua. Miten irrottautua vanhemmasta, joka ­turvautuu lapseensa? Miten olla lähellä mutta tarpeeksi kaukana, jotta selviytyisi itse?

Sarianna Vaara (s. 1961) on oululainen sairaanhoitaja, joka työskentelee lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa. Huomenkellotyttö on hänen omakohtaisiin kokemuksiin perustuva esikoisromaaninsa."

  • Poutanen Kira. Ihana meri (2001)

Kirja kuvaa 15–16-vuotiaan tytön Julian anoreksian kehittymistä. Loppua kohden kuvaus käy abstraktimmaksi, ja päähenkilön kohtalo pitääkin itse päätellä. Ihana meri on Kira Poutasen esikoiskirja, joka voitti vuoden 2001 Finlandia Junior -palkinnon. 


 Elokuvat