Luonto ja mieli -ryhmä

Tutkimusten mukaan luonnossa oleminen lisää ihmisten hyvinvointia monella tapaa. Luonnon hyvinvointivaikutuksia ovat mm. verenpaineen aleneminen, fyysisten oireiden väheneminen, stressin lievittyminen, mielialan koheneminen, fyysisen aktiivisuuden lisääntyminen, myönteisen olon vahvistuminen ja ajatusten selkiintyminen.

Luonto ja mieli -ryhmässä tehdään retkiä erilaisiin luontoympäristöihin. Jokaisella ryhmäkerralla on oma teemansa ja siihen liittyvät harjoitukset. Luontoretkellä havainnoidaan luontoa, etsitään oma mielipaikka, lumoudutaan, rentoudutaan ja rauhoitutaan. Ryhmäkertojen välissä tehdään pieniä kotitehtäviä, jotka liittyvät omaan elämään ja luontosuhteeseen.

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 13.30–15.30
17.5. Ensimmäisellä ryhmäkerralla kokoonnutaan toimistolla Hämeenkatu 25 A 6. krs. Tietoa ryhmästä ja luonnon hyvinvointivaikutuksista. Luontoaiheista visailua.
24.5. Suunnataan Peltolammille, jossa ihaillaan Pärrinkosken kuohuja.
31.5. Mennään Pyynikin luonnonsuojelualueelle.
7.6. Suunnataan Kauppiin Soukonvuoren luonnonsuojelualueelle. Siellä kokeillaan rentoutumista riippumatossa.
14.6. Viimeisellä ryhmäkerralla mennään Birgitan polulle Kirskaanniemeen. Siellä nautitaan tulen loisteesta ja makkaranpaistosta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään 9.5.:
Oili Huhtala puh. 0400 512 878, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.