Kurssit

 

Kurssien tavoitteena on omaisten tietojen ja taitojen lisääntyminen sekä arjen hallinnan parantuminen, kun läheisellä on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia. Tavoitteena on myös voimavarojen lisääntyminen ja mahdollisuus tunteiden käsittelyyn. Kurssit liittyvät omaisten hyvinvoinnin kannalta tärkeisiin teemoihin, joita käsitellään keskustellen ja harjoitusten kautta. Kurssitoiminta pyrkii antamaan omaisille monipuolisesti valmiuksia sopeutua uuteen elämäntilanteeseen psyykkisesti sairastuneen läheisen rinnalla, sekä myöhemmissäkin vaiheissa tarjoamaan uusia näkökulmia ja tukea jaksamiseen. Tavoitteena on, että omaiset saavat tietoa läheisen sairauden vaikutuksista omaan elämään ja löytävät rakentavia, omaisen hyvinvointia tukevia toimintamalleja elämäänsä.

Kursseja järjestetään eri psyykkisistä sairauksista, eri-ikäisille omaisille ja osa kursseista on yhteisiä omaisille ja kuntoutujille. Kurssikokonaisuudet rakentuvat viikonlopusta sekä kahdesta jatkotapaamisesta, osaan kursseja kuuluu myös tietopainotteinen ennakkotapaaminen. Kurssit sisältävät mm. asiantuntijatietoa, pienryhmätoimintaa, vertaiskeskusteluja ja virkistystä. 

Kursseille osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä, ja niille voi hakeutua myös Pirkanmaan ulkopuolelta. Kursseja järjestetään pääsääntöisesti Pirkanmaalla. Kurssipaikkoina toimivat mm. kylpylät, hotellit, opistot ja kuntoutuskeskukset. Kurssien omavastuuosuudet ovat noin 25-90 €, jotka sisältävät kurssiviikonlopun täysihoitoineen, sekä kaksi jatkotapaamista.

 

Perhekurssi 27.-29.10.2017

PERHEKURSSI
27.-29.10.2017

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa äidillä tai isällä on
mielenterveys- tai päihdeongelmia ja perheessä on
alle 12-vuotiaita lapsia.

Viikonloppukurssi järjestetään 27.–29.10. 2017 Apila-hotellissa Kangasalla. Kurssi alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Kurssin tavoitteena on tarjota koko perheelle mahdollisuus käsitellä vanhemman sairautta osana perhe-elämää. Kurssiohjelma koostuu mm. keskusteluista ja pienryhmätyöskentelystä. Lapsille ja vanhemmille on sekä ikäryhmittäin omaa, että kaikille yhteistä ohjelmaa. Perheille on myös yhteistä aikaa.

Kurssin hinta on 60 €/aikuinen/ ja 10 €/lapsi. Alle 2-vuotiaat veloi-tuksetta. Hinta sisältää majoituksen, ruokailut, saunan ja uintimahdollisuuden, kuntosalin käytön sekä kurssiohjelman.

Hakemukset palautetaan 11.9.2017 mennessä osoitteella:
Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry
Hämeenkatu 25 A 3. krs. 33200 Tampere.

Tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Allekirjoitusta ei tarvita. Hakemuksen voit ladata TÄÄLTÄ

Lisätiedot ja hakemukset:
Tiina Rissa p. 040 505 0819 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Juho Soukka p. 040 547 7619 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Sari Nurminen p. 040 544 3139 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
tai omaisneuvonta p. 040 722 4292.

 

Voimia vanhemmuuteen -kurssi 23.-24.9.2017

Kurssi on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13 – 25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia.
Nuoren sairaus saattaa uuvuttaa ja hämmentää koko perhettä. Kurssin tavoitteena on tarjota vanhemmille tietoa nuoruuden kehitysvaiheista sekä nuorten mielenterveysongelmista. Kurssilla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen, sekä vanhemmuuteen.

Kurssi järjestetään Aulangon kylpylässä Hämeenlinnassa. Kurssin hinta on 90 €/henkilö sisältäen majoituksen, ruokailut, kurssiohjelman ja kylpylän käytön.

Hakemukset palautetaan 6.9.2017 mennessä osoitteella:
Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry Hämeenkatu 25 A 3. krs 33200 Tampere
tai sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Allekirjoitusta ei tarvita, hakemuksen voit ladata TÄSTÄ

Hakemukset ja lisätiedot:
Juho Soukka puh. 040-547 7619

Suhteellista -kurssi pariskunnille 21.-22.10.

 

Kurssi pariskunnille, joiden parisuhdetta kuormittavat mielenterveys- ja/tai päihdeongelmat
21.-22.10.2017 Pappilanniemen kurssikeskuksessa Sääksmäellä

Kurssin tavoitteena on tarjota tietoa siitä, miten puolison mielenterveys- ja/tai päihdeongelma vaikuttaa parisuhteeseen. Yhdessä muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien pariskuntien kanssa on mahdollista vaihtaa ajatuksia mm. siitä, miten sairaus vaikuttaa perheen arkeen ja parisuhteen rooleihin. Keskustelujen avulla pyritään löytämään suhteen vahvuuksia ja tunnusmerkkejä toimivasta parisuhteesta.

Kurssin hinta on 60 € /hlö, joka sisältää majoituksen, ruokailut ja kurssiohjelman.
Hakuaika kurssille päättyy 14.9.2017.

 

Hakemuksen kurssille voit ladata TÄÄLTÄ

Hakemukset palautetaan sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (allekirjoituksia ei tarvita) tai osoitteeseen:

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry
Hämeenkatu 25 A 3.krs.
33200 Tampere

Lisätiedot ja hakemukset:

Juho Soukka
040 547 7619
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.