Virkistys

Virkistystoiminnalla on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Toiminnan tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen. Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaa voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset, mikä voi olla edellytys kotoa irrottautumiselle. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta.

Virkistystoiminnan järjestämisessä oleellista on osallistujan kannalta myös turvallisuus ja edullisuus. Retkillä ja muissa tapahtumissa on mukana yhdistyksen työntekijä/ työntekijät tai vertaisohjaajat. Yhdistyksen jäsenille osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

 

 

Jaksamisellani on väliä!: Luonto mielen hyvinvointia rakentamassa

Keväällä Jyllinkodeilla Ikaalisissa järjestetään kolme kaikille avointa tilaisuutta, joissa keskitytään oman jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Keskustelemme mielenterveyden merkityksestä sekä luonnon hyvinvointivaikutuksista mielelle. Keskustelujen lisäksi luvassa on myös vinkkejä ja pieniä tehtäviä, joiden avulla omaa jaksamistaan arjessa voi vahvistaa.

Lue lisää...

Tuettu loma aikuisille

 Porin Yyterissä

26.-31.8.2018

Voimaa vertaisuudesta -loma on suunnattu aikuisille omaisille, joiden läheisellä on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia. Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen.

Voit viettää aikaa auringossa rannalla loikoillen ja meren aalloissa virkistyen. Kylpylä Merenneidon hierovat putoukset, porealtaat ja saunat virkistävät niin kehoa kuin mieltäkin. Virkistävä täysihoitoviikko Yyterin Kylpylähotellissa Porissa sisältää majoituksen ja ruokailut seisovasta pöydästä. Lisäksi lomaan kuuluu kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö sekä lomalaisille räätälöity ohjelma liikunta- ja toimintatuokioineen sekä yleinen vapaa-ajan ohjelma. 

Lue lisää...