Virkistys

Virkistystoiminnalla on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Toiminnan tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen. Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaa voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset, mikä voi olla edellytys kotoa irrottautumiselle. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta.

Virkistystoiminnan järjestämisessä oleellista on osallistujan kannalta myös turvallisuus ja edullisuus. Retkillä ja muissa tapahtumissa on mukana yhdistyksen työntekijä/ työntekijät tai vertaisohjaajat. Yhdistyksen jäsenille osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

 

 

Retki Viialan teatteriin: Rakas Lotta - näytelmä 31.3.2017

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi lähdemme katsomaan Viialan teatteriin Inkeri Kilpisen näytelmän—Rakas lotta. Näytelmä kertoo lottien työstä keskittyen kolmen lotan kohtaloihin kenttäsairaalassa 1942. Sota on läsnä, mutta tärkeintä on usko elämään ja sen mahdollisuuksiin kaikesta huolimatta. Ankaran työn keskellä kukkii huumori ja rakkaus kulkee käsi kädessä kuoleman kanssa. 

Lue lisää...

Nuorten (n. 16-29 v.) viikonloppureissu

Kintulammen majalle 9.-10.9.2017

Tule mukaan viettämään viikonloppua (la – su) Kintulammen majalle. Reissu on suunnattu niille nuorille, joiden läheisellä on mielenterveysongelmia, huolikin riittää. Kintulampi on Tampereen kaupungin omistama alue, ja se on osa Vattulan luonnonsuojelualuetta, jota on ehdotettu myös kansallispuistoksi. Kintulampi sijaitsee runsaan 20 km päässä Tampereen keskustasta Teiskon ja Aitolahden suunnalla.

Lue lisää...

Ystävänpäiväretki Suojeluskunta- ja Lottamuseoon 14.2.2017

Kahvitarjoilu omaisyhdistyksellä klo 11.30-13.00. Lähtö Suojeluskunta- ja Lottamuseoon kävellen tai omakustanteisesti bussilla nro 2 klo 13.33 Sokoksen edestä. Osoite: Väinölänkatu 2, Tammelantorin kupeessa, liiketalon kellarikerroksessa.

Liikuntaesteisen on hyvä huomioida, että museotiloihin kuljetaan portaita.

Lue lisää...